Bezlepkový koláč s orechmi a rozmarínom

  • Zdieľať
  • 85 minút
  • Porcie 12
  • Pokročilý
  • 180 stupňov
Bezlepkový koláč s orechmi a rozmarínom

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
300 g Maslo
130 g Hnedý cukor
2 KS Jablko
1 ĆL Škorica mletá
0. 5 ĆL Muškátový orech mletý
Klinčeky mleté , štipka
225 G Bezlepková múka
40 G Kukuričná múka
1.5 ĆL Prášok do pečiva bezlepkový
0.5 ĆL Xantánová guma
Soľ štipka
80 G Med
2 ĆL Vanilkový extrakt
3 KS Vajíčka
2 PL Mlieko
80 G Vlašské orechy
Rozmarín čerstvý, nadrobno nasekané lístky

Nezvyčajný bezlepkový koláč.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové jedlo

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Bezlepkový koláč s orechmi a rozmarínom je možno pre niektorých nezvyčajné spojenie. Napriek tomu vám garantujeme, že vám tento koláč zachutí.

Kroky

1
Hotovo

Rúru predhrejeme na 180 °C. Menší plech vymastíme maslom a dno vystelieme papierom na pečenie.

2
Hotovo

V panvici rozpustíme 50 g masla, pridáme 30 g (2 PL) hnedého cukru a vsypeme na malé kocky nakrájané olúpané jablká. Opekáme, kým jablkové kúsky trochu neskaramelizujú, zložíme z ohňa a necháme chladnúť.

3
Hotovo

Do misy dáme koreniny, bezlepkovú aj kukuričnú múku, prášok do pečiva, xantánovú gumu, soľ a všetko spolu premiešame.

4
Hotovo

Zvlášť vyšľaháme maslo s hnedým cukrom, medom a vanilkovým extraktom dopenista. Po jednom zašľaháme vajcia, a potom jemne vmiešame múčnu zmes a pridáme aj mlieko, nasekaný rozmarín a nakoniec aj skaramelizované kúsky jabĺk. Celkom nakoniec jemne vmiešame aj polovičky vlašských orechov.

5
Hotovo

Cesto rovnomerne rozdelíme do plechu a pečieme 45 až 55 minút, vyberieme, necháme vychladnúť, potom vyklopíme a nakrájame na kocky.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Hráškovo-vajíčková nátierka
Ďalší
Kura s ryžou a zázvorovým vývarom
Predchádzajúci
Hráškovo-vajíčková nátierka
Ďalší
Kura s ryžou a zázvorovým vývarom
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !
Lajkni si Svet Receptov