Ingrediencie
-
4 KS Bravčové mäso400 G karé
-
250 G Śampiónyhnedé
-
1 KS Smotana kyslá1 téglik
-
400 ML Hovädzí vývar
-
1 PL HorčicaFrancúzka
-
2 KS Cesnakstrúčiky
-
1 KS Cibuľa
-
2 PL Hladká múka
-
1 PL Olej
-
Soľpodľa chuti
-
Čierne korenie mletépodľa chuti
Inštrukcie
Jednoducho, rýchlo a chutne. Krémová omáčka s voňavými šampiňónmi a šťavnatým mäsom bude na stole do pol hodiny. Podávame s dusenou ryžou, preliate krémovou omáčkou. Veréme, že vás tento jednoduchý recept osloví. S chuťou do varenia 🙂
Kroky
1
Hotovo
|
Bravčové rezne naklepeme tĺčikom na mäso a z každej strany jemne osolíme a okoreníme. |
2
Hotovo
|
Potom urobíme 3 až 4 zárezy po krajoch každého rezňa, aby sa nám neskrúcali pri pečení a rovnomerne sa prepiekli. |
3
Hotovo
|
V hlbšej panvici rozpálime olej a mäso na ňom sprudka opečie z oboch strán do zlatohneda. Keď sa rezne zatiahnu vytiahneme ich z panvice a znížime intenzitu plameňa. |
4
Hotovo
|
Do výpeku pridáme nasekanú cibuľku a cesnak a pražíme do sklovita. |
5
Hotovo
|
Na zmäknuté huby položíme mäso, podlejeme vývarom a zakryté podusíme asi 10 minút. |
6
Hotovo
|
Medzitým si v miske pripravíme zátrepku z múky, kyslej smotany, horčice a pár lyžicami horúceho vývaru. |
7
Hotovo
|
Keď sú rezne mäkké opäť ich vytiahneme a k šampiňónom primiešame smotanovú zátrepku. Omáčku privedieme k varu a minútku až dve necháme prebublávať. Nakoniec podľa chuti dosolíme, prípadne okoreníme. |