Bravčové karé na krémových šampiňónoch

Bravčové karé na krémových šampiňónoch

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
4 KS Bravčové mäso 400 G karé
250 G Śampióny hnedé
1 KS Smotana kyslá 1 téglik
400 ML Hovädzí vývar
1 PL Horčica Francúzka
2 KS Cesnak strúčiky
1 KS Cibuľa
2 PL Hladká múka
1 PL Olej
Soľ podľa chuti
Čierne korenie mleté podľa chuti

Rýchle a chutné mäso so šampiónmi.

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Jednoducho, rýchlo a chutne. Krémová omáčka s voňavými šampiňónmi a šťavnatým mäsom bude na stole do pol hodiny. Podávame s dusenou ryžou, preliate krémovou omáčkou. Veréme, že vás tento jednoduchý recept osloví. S chuťou do varenia 🙂

Kroky

1
Hotovo

Bravčové rezne naklepeme tĺčikom na mäso a z každej strany jemne osolíme a okoreníme.

2
Hotovo

Potom urobíme 3 až 4 zárezy po krajoch každého rezňa, aby sa nám neskrúcali pri pečení a rovnomerne sa prepiekli.

3
Hotovo

V hlbšej panvici rozpálime olej a mäso na ňom sprudka opečie z oboch strán do zlatohneda. Keď sa rezne zatiahnu vytiahneme ich z panvice a znížime intenzitu plameňa.

4
Hotovo

Do výpeku pridáme nasekanú cibuľku a cesnak a pražíme do sklovita.
Potom k cibuľke pridáme umyté a nakrájané šampiňóny, ktoré podlejme troškou vody a zakryté dusíme do mäkka.

5
Hotovo

Na zmäknuté huby položíme mäso, podlejeme vývarom a zakryté podusíme asi 10 minút.

6
Hotovo

Medzitým si v miske pripravíme zátrepku z múky, kyslej smotany, horčice a pár lyžicami horúceho vývaru.

7
Hotovo

Keď sú rezne mäkké opäť ich vytiahneme a k šampiňónom primiešame smotanovú zátrepku. Omáčku privedieme k varu a minútku až dve necháme prebublávať. Nakoniec podľa chuti dosolíme, prípadne okoreníme.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Maďarský ryžový koláč – Rizskoch
Ďalší
Čokoládovo-karamelové rezy
Predchádzajúci
Maďarský ryžový koláč – Rizskoch
Ďalší
Čokoládovo-karamelové rezy
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !