Bulharská kavarma.

  • Zdieľať
  • 100 minút
  • Porcie 4
  • Pokročilý
  • 200 stupňov
Bulharská kavarma.

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
500 G Bravčové mäso pliecko
1 KS Cibuľa
2 PL Olivový olej
30 G Paradajkový pretlak
200 ML Červené víno
400 ML Mäsový vývar
1 PL Mletá červená paprika
1 KS Bôbkový list
1 KS Pór
2 KS Červená paprika
200 G Śampióny
Soľ podľa chuti
Čierne korenie mleté podľa chuti
Zemiaky
1 KG Zemiak
2 KS Cesnak strúčiky
2 KS Vajíčka
370 ML Smotana na šľahanie
80 G Tvrdý syr nastrúhany
30 G Maslo
1 PL Petržlenová vňať nasekaná
Soľ podľa chuti
Čierne korenie mleté podľa chuti

Špecialita z Bulharskej kuchyne.

Kuchyňa:

    Ingrediencie

    • Zemiaky

    Inštrukcie

    Zdieľať

    Prinášame vám recept na Kavarmu z Bulharskej kuchyne. Bravčové mäso so zeleninou a pečenými zemiakmi na spôsob prekladaných zemiakov. Druhý chod k obedu hotový za 1 hodinu 40 minút. Záručne dobré a sýte jedlo.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Mäso nakrájame na 2 cm kocky. Ošúpanú cibuľu nasekáme. V hrnci rozhorúčime olivový olej a mäso na ňom sprudka opečieme. Pridáme paradajkový pretlak, chvíľu pražíme a zalejeme vínom. Počkáme, kým sa zmes trocha nezvarí, zalejeme vývarom, dochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Pridáme bobkový list. Prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernej teplote asi 30 minút.

    2
    Hotovo

    Rúru predhrejeme na 200 °C. 4 formičky na zapekanie vytrieme maslom. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Zemiaky naukladáme do formičiek vo vrstvách, pričom každú posypeme soľou, korením a trochou cesnaku. Vajcia vymiešame so smotanou a pridáme syr. Zmesou zalejeme zemiaky, obložíme nakrájaným maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry na asi 45 minút.

    3
    Hotovo

    Medzitým nakrájame očistený pór na 1 cm hrubé kolieska a papriku nasekáme nadrobno. Obe pridáme k dusenému mäsu a spolu dusíme ďalších 20 minút.

    4
    Hotovo

    Šampiňóny očistíme, prekrojíme na polovicu a zamiešame k mäsu. Spolu varíme 5 minút.

    5
    Hotovo

    Zapekané zemiaky vyberieme z rúry a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame spolu s kavarmou naloženou v miskách.




    Komentáre:  


     
    Predchádzajúci
    Hubový boršč.
    Ďalší
    Limetkovo – kokosové kocky.
    Predchádzajúci
    Hubový boršč.
    Ďalší
    Limetkovo – kokosové kocky.
    error: Upozornenie:
    Obsah je chránený !