Ingrediencie
-
500 G Bravčové mäsopliecko
-
1 KS Cibuľa
-
2 PL Olivový olej
-
30 G Paradajkový pretlak
-
200 ML Červené víno
-
400 ML Mäsový vývar
-
1 PL Mletá červená paprika
-
1 KS Bôbkový list
-
1 KS Pór
-
2 KS Červená paprika
-
200 G Śampióny
-
Soľpodľa chuti
-
Čierne korenie mletépodľa chuti
-
Zemiaky
-
1 KG Zemiak
-
2 KS Cesnakstrúčiky
-
2 KS Vajíčka
-
370 ML Smotana na šľahanie
-
80 G Tvrdý syrnastrúhany
-
30 G Maslo
-
1 PL Petržlenová vňaťnasekaná
-
Soľpodľa chuti
-
Čierne korenie mletépodľa chuti
Inštrukcie
Prinášame vám recept na Kavarmu z Bulharskej kuchyne. Bravčové mäso so zeleninou a pečenými zemiakmi na spôsob prekladaných zemiakov. Druhý chod k obedu hotový za 1 hodinu 40 minút. Záručne dobré a sýte jedlo.
Kroky
1
Hotovo
|
Mäso nakrájame na 2 cm kocky. Ošúpanú cibuľu nasekáme. V hrnci rozhorúčime olivový olej a mäso na ňom sprudka opečieme. Pridáme paradajkový pretlak, chvíľu pražíme a zalejeme vínom. Počkáme, kým sa zmes trocha nezvarí, zalejeme vývarom, dochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Pridáme bobkový list. Prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernej teplote asi 30 minút. |
2
Hotovo
|
Rúru predhrejeme na 200 °C. 4 formičky na zapekanie vytrieme maslom. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Zemiaky naukladáme do formičiek vo vrstvách, pričom každú posypeme soľou, korením a trochou cesnaku. Vajcia vymiešame so smotanou a pridáme syr. Zmesou zalejeme zemiaky, obložíme nakrájaným maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry na asi 45 minút. |
3
Hotovo
|
Medzitým nakrájame očistený pór na 1 cm hrubé kolieska a papriku nasekáme nadrobno. Obe pridáme k dusenému mäsu a spolu dusíme ďalších 20 minút. |
4
Hotovo
|
Šampiňóny očistíme, prekrojíme na polovicu a zamiešame k mäsu. Spolu varíme 5 minút. |
5
Hotovo
|
Zapekané zemiaky vyberieme z rúry a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame spolu s kavarmou naloženou v miskách. |