Castella – medový koláč

  • Zdieľať
  • 65 minút
  • Porcie 20
  • Pokročilý
  • 200 stupňov
Castella – medový koláč

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
70 G Med
5 KS Vajíčka
2 KS Vaječný žltok
180 G Hladká múka
180 G Kryštálový cukor
2 PL Ryžové víno
30 G Maslo
2 PL Voda teplá

Ľahučký, ako obláčik- koláč z Japonska

Vlastnosti:
  • Fitness jedlo
  • Vegetariánske jedlo
Kuchyňa:

    Ingrediencie

    Inštrukcie

    Zdieľať

    Jemný a ľahučký ako obláčik. Japonský koláč s portugalskými koreňmi spája piškótové cesto s podmanivou chuťou a arómou medu. Skúsite?

    Kroky

    1
    Hotovo

    Rúru rozohrejeme na 200°C.

    2
    Hotovo

    V malej miske zmiešame vodu, ryžové víno a med.

    3
    Hotovo

    Vo väčšej miske spolu vyšľaháme cukor s celými vajíčkami a dvoma žĺtkami. Šľaháme na vysokých otáčkach zhruba 8 minút, kým sa nevytvorí pena a cukor sa nerozpustí.

    4
    Hotovo

    Potom prilejeme našu medovú zmes a opäť krátko šľaháme.

    5
    Hotovo

    Do zmesi postupne (po tretinách) zašľahávame pre osiatu múku.

    6
    Hotovo

    Nakoniec pridáme a zamiešame roztopené, vychladnuté maslo a cesto vylejeme do hlbšieho plechu (20x30 cm), ktorého dno sme vysypali trochou kryštálového cukru.

    7
    Hotovo

    Koláč pečieme zhruba 12 až 15 minút – do zlatohneda na povrchu, potom ho zakryjeme alobalom a pečieme ďalších 30 minút pri zníženej teplote - 160°C.

    8
    Hotovo

    Po upečení ho vyklopíme na potravinársku fóliu, zabalíme a uložíme ho na noc do chladničky.

    9
    Hotovo

    Na druhý deň orežeme okraje, koláč pokrájame na kocky a podávame s kávou alebo čajom.




    Komentáre:  


     
    Predchádzajúci
    Mexické rybie filé
    Ďalší
    Panforte-Taliansky vianočný koláč
    Predchádzajúci
    Mexické rybie filé
    Ďalší
    Panforte-Taliansky vianočný koláč
    error: Upozornenie:
    Obsah je chránený !