Cviklová polievka

Cviklová polievka

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
5 KS Cvikla
1 PL Biely ocot Balsamico
1 KS Rozmarín vetvička rozmarínu
2 KS Bôbkový list
1 PL Med
Čierne korenie mleté štipka
Soľ štipka

Úžasná cviklová polievka.

Vlastnosti:
  • Fitness jedlo
  • Vegetariánske jedlo

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Jednoduchá a pritom delikátna polievka, ako stvorená na zahriatie v chladných zimných dňoch. Vábivá farba, sladkastá chuť, sýta a plná vitamínov. Podávame s lyžičkou kyslej smotany a pečivom.

Kroky

1
Hotovo

Cviklu ošúpeme, opláchneme pod studenou vodou a nakrájame na drobné kúsky.

2
Hotovo

Do väčšej rajnice vložíme nakrájanú cviklu, vetvičku rozmarínu, bobkový list, ocot a med. Pridáme štipku soli a korenia. Všetko zalejeme studenou vodou (cca 1 liter).

3
Hotovo

Polievku privedieme k varu, znížime teplotu a necháme nezakryté variť na miernom ohni asi 45 minút.

4
Hotovo

Keď je cvikla hotová, polievku odstavíme a vyberieme z nej vetvičku rozmarínu aj bobkový list.

5
Hotovo

Obsah rozmixujeme ponorným mixérom, trochu ochutnáme a ak treba dosolíme, prípadne pridáme kvapku medu.
Hustú polievku servírujeme s lyžicou kyslej smotany a plátkom bieleho toastu.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Kuracie rezne v horčicovo – jogurtovej kruste.
Ďalší
Kokosky
Predchádzajúci
Kuracie rezne v horčicovo – jogurtovej kruste.
Ďalší
Kokosky
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !
Lajkni si Svet Receptov