Ingrediencie
-
5 KS Cvikla
-
1 PL Biely ocot Balsamico
-
1 KS Rozmarínvetvička rozmarínu
-
2 KS Bôbkový list
-
1 PL Med
-
Čierne korenie mletéštipka
-
Soľštipka
Inštrukcie
Jednoduchá a pritom delikátna polievka, ako stvorená na zahriatie v chladných zimných dňoch. Vábivá farba, sladkastá chuť, sýta a plná vitamínov. Podávame s lyžičkou kyslej smotany a pečivom.
Kroky
1
Hotovo
|
Cviklu ošúpeme, opláchneme pod studenou vodou a nakrájame na drobné kúsky. |
2
Hotovo
|
Do väčšej rajnice vložíme nakrájanú cviklu, vetvičku rozmarínu, bobkový list, ocot a med. Pridáme štipku soli a korenia. Všetko zalejeme studenou vodou (cca 1 liter). |
3
Hotovo
|
Polievku privedieme k varu, znížime teplotu a necháme nezakryté variť na miernom ohni asi 45 minút. |
4
Hotovo
|
Keď je cvikla hotová, polievku odstavíme a vyberieme z nej vetvičku rozmarínu aj bobkový list. |
5
Hotovo
|
Obsah rozmixujeme ponorným mixérom, trochu ochutnáme a ak treba dosolíme, prípadne pridáme kvapku medu. |