Ingrediencie
-
200 G Pohánka
-
500 G Bravčové mäsomleté
-
3 KS Mladá jarná cibuľka
-
2 KS Vajíčka
-
4 KS Tmavý chlebakrajec
-
4 KS Paradajka
-
Soľ
-
Čierne korenie mleté
-
Bravčová masť
-
Strúhanka
Inštrukcie
Vhodné na obed i večeru. Rýchle na prípravu, ak sa Vám zdajú fašírky suché môžete si k nim dať kečup, tatársku omáčku, alebo iný dip.
Kroky
1
Hotovo
|
Pohánku namočíme do studenej vody, najlepšie cez noc. Na druhý deň scedíme a varíme v osolenej vode asi 20 minút. |
2
Hotovo
|
Scedíme a necháme trochu vychladnúť. Zmiešame s mäsom, nakrájanou cibuľkou, vajcami, so soľou a s korením. Tvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke. Vyprážame na masti dozlatista. |
3
Hotovo
|
Podávame s opečeným čiernym chlebom a paradajkami. |