Ingrediencie
-
500 G Bravčové mäsopanenka
-
400 G Rezance širokéfettuccine talianska cestovina
-
Smotana na šľahaniepodľa chuti
-
1 KS Cesnakprípadne podľa chuti
-
1 KS Cibuľa
-
Olej
-
Petržlenová vňaťalebo bazalka čerstvá na ozdobenie
-
Soľpodľa chuti
-
Čierne korenie mletépodľa chuti
Inštrukcie
Bravčovina sa čoraz častejšie používa aj pri príprave cestovín, čo v minulosti nebolo celkom štandardné. Napriek tomu, že sa táto kombinácia trochu záznavala, labužníci jej prišli na chuť a v súčasnosti sa bežne nachádza v jedálnych lístkoch talianskych reštaurácií. Najlepšie sa hodí k obľúbeným fettuccine, čiže širokým rezancom.
Kroky
1
Hotovo
|
Na panvici si predhrejeme olej a pridáme naň bravčovú panenku. Restujeme zo všetkých strán na miernom ohni, aby sa spravila. Keď mäso začne hnednúť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. |
2
Hotovo
|
Dochutíme soľou a korením a necháme prebehnúť teplom kým panenka nebude pripravená podľa toho, ako ju máte radi. |
3
Hotovo
|
Keď je mäso hotové podľa vašich predstáv , pridáme trochu šľahačkovej smotany a necháme vy-redukovať. Ak sa vám zdá omáčka riedka, pridajte maslo. |
4
Hotovo
|
K omáčke pretlačíme cesnak. Mäso si odložíme nabok, cestoviny premiešame so smotanovou omáčkou a servírujeme tak, že mäso položíme navrch cestovín a posypeme petržlenovou vňaťou, alebo bazalkou. |