Halva s orieškami a medom

Halva s orieškami a medom

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
50 G Vlašské orechy nasekané
100 G Datle
100 G Maslo
1 PL Med
120 G Hladká múka
Šafran štipka
150 ML Voda horúca

Sladký nepečený koláč Halva

Vlastnosti:
  • Fitness jedlo
  • Vegetariánske jedlo

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Netradične pripravená nepečená pochúťka. Sladký koláč z medu, orechov a ďatli, ktorá sa výborne hodí k Vianociam.

Kroky

1
Hotovo

Do hrnčeka dáme šafran, ktorý zalejeme vriacou vodou a následne pridáme lyžicu medu. Nemiešame, len hrnček zakryjeme malým tanierikom a odložíme bokom.

2
Hotovo

Na panvici rozpustíme maslo a primiešame múku.

3
Hotovo

Na slabom ohni pražíme asi 10 minút a potom pridáme nahrubo nasekané orechy. Spolu ďalej opekáme asi minútku.

4
Hotovo

Potom pridáme na malé kúsky posekané datle a opäť chvíľku opekáme.

5
Hotovo

Nakoniec prilejeme medový sirup, ktorý medzitým získal krásnu jantárovú farbu všetko spolu vymiešame do konzistencie pyré.

6
Hotovo

Odstavíme z plameňa a zmes navrstvíme do sklenenej uzatváracej misky.

7
Hotovo

Keď halva vychladne, misku zatvoríme a odložíme na cca 2 hodiny do chladu.

8
Hotovo

Neskôr krájame na malé štvorčeky a môžeme podávať.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Mexické rybie filé
Ďalší
Panforte-Taliansky vianočný koláč
Predchádzajúci
Mexické rybie filé
Ďalší
Panforte-Taliansky vianočný koláč
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !