Ingrediencie
-
250 G Hladká múka
-
1.5 ĆL Prášok do pečiva
-
1 KS Vajíčka
-
1 KS Tekvicamalá Hokkaido
-
120 ML Mlieko
-
80 ML Olej
-
100 G Trstinový cukor
-
1 KS Vanilínový cukor
-
1 ĆL Škorica mletá
-
Muškátový orechštipka mletého
-
Klinčekyštipka mletých
-
0.5 ĆL Soľ
-
Práškový cukor+ vanilínový, na obalenie/poprášenie
Inštrukcie
Kto by odolal týmto, už na pohľad lákavým šiškám? Kedže je jeseň, pripravíme ich z tradičnej sezónnej zeleniny – maslovej tekvice. Budete milo prekvapený, akú majú výbornú chuť.
Kroky
1
Hotovo
|
Tekvicu prepolíme, vydlabeme semienka, umyjeme a polovicu pokrájame na malé kocky – budeme potrebovať cca 200 až 250 gramov. Zvyšok odložíme do mrazničky alebo si pripravíme chutnú polievku. |
2
Hotovo
|
Pokrájanú tekvicu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka (cca 10 minút). Následne scedíme, rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Vo väčšej miske spolu premiešame sypké suroviny: múku, kypriaci prášok, soľ, škoricu, čerstvo ostrúhaný muškátový oriešok a klinčeky. |
4
Hotovo
|
V inej menšej miske potom vymiešame tekvicové pyré s celým vajíčkom, cukrom, vanilkou, olejom a mliekom. Tekvicovú zmes nalejeme do múkovej zmesi a vypracujeme vláčne cesto. |
5
Hotovo
|
Tekvicové cesto potom navrstvíme do vymastenej formy na donuty (ak ju nemáte, použite formu na muffiny – jediný rozdiel bude chýbajúci otvor v strede) a pečieme pri 180°C asi 15 až 20 minút. |
6
Hotovo
|
Ešte teplé šišky poprášime cukrom. |