Jesenné šišky z tekvice

Jesenné šišky z tekvice

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
250 G Hladká múka
1.5 ĆL Prášok do pečiva
1 KS Vajíčka
1 KS Tekvica malá Hokkaido
120 ML Mlieko
80 ML Olej
100 G Trstinový cukor
1 KS Vanilínový cukor
1 ĆL Škorica mletá
Muškátový orech štipka mletého
Klinčeky štipka mletých
0.5 ĆL Soľ
Práškový cukor + vanilínový, na obalenie/poprášenie

Výborné jesenné tekvicové šišky

Vlastnosti:
  • Vegetariánske jedlo

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Kto by odolal týmto, už na pohľad lákavým šiškám? Kedže je jeseň, pripravíme ich z tradičnej sezónnej zeleniny – maslovej tekvice. Budete milo prekvapený, akú majú výbornú chuť.

Kroky

1
Hotovo

Tekvicu prepolíme, vydlabeme semienka, umyjeme a polovicu pokrájame na malé kocky – budeme potrebovať cca 200 až 250 gramov. Zvyšok odložíme do mrazničky alebo si pripravíme chutnú polievku.

2
Hotovo

Pokrájanú tekvicu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka (cca 10 minút). Následne scedíme, rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť.

3
Hotovo

Vo väčšej miske spolu premiešame sypké suroviny: múku, kypriaci prášok, soľ, škoricu, čerstvo ostrúhaný muškátový oriešok a klinčeky.

4
Hotovo

V inej menšej miske potom vymiešame tekvicové pyré s celým vajíčkom, cukrom, vanilkou, olejom a mliekom. Tekvicovú zmes nalejeme do múkovej zmesi a vypracujeme vláčne cesto.

5
Hotovo

Tekvicové cesto potom navrstvíme do vymastenej formy na donuty (ak ju nemáte, použite formu na muffiny – jediný rozdiel bude chýbajúci otvor v strede) a pečieme pri 180°C asi 15 až 20 minút.

6
Hotovo

Ešte teplé šišky poprášime cukrom.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Cviklová nátierka
Ďalší
Trojfarebný dezert z čokoládovej peny
Predchádzajúci
Cviklová nátierka
Ďalší
Trojfarebný dezert z čokoládovej peny
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !