• Domov
  • Ryby
  • Kapor na mandliach s tekvicovým pyré

Kapor na mandliach s tekvicovým pyré

Kapor na mandliach s tekvicovým pyré

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
4 KS Kapor 4 ks podkovičky z kapra
100 G Mandľové lupienky
100 ML Mlieko
1 KS Vajíčka
2 PL Śpaldová múka
Korenie na ryby podľa chuti
Soľ podľa chuti
Tekvicové pyré
700 G Tekvica maslová
1 PL Maslo
Soľ podľa chuti

Chrumkavý kapor s jesennou kašou.

Ingrediencie

  • Tekvicové pyré

Inštrukcie

Zdieľať

Kapor nielen na Vianoce. Ryby sú vhodným jedlom nielen pri chudnutí, ale svojim zložením zastupujú aj vhodnú formu jedla pri racionálnom stravovaní.

Kroky

1
Hotovo

Tekvicu umyjeme, nakrájame na štvrte, uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, kým nie je tekvica mäkká.

2
Hotovo

Podkovičky umyjeme a osušíme. V tanieri si vymiešame vajce s mliekom a soľou.

3
Hotovo

V ďalšom tanieri zmiešame mandľové lupienky, ktoré rukou podrvíme na menšie kúsky. Pridáme špaldovú múku a štipku korenia na ryby.

4
Hotovo

Pripravíme si zapekaciu misu s papierom na pečenie. Kapra najprv namočíme vo vyšľahanom vajíčku a obalíme v zmesi z mandľových lupienkov. Dobre ho pozatláčame, aby sa nám, čo najviac zmesi prilepilo na podkovičky a ukladáme do zapekacej misy.

5
Hotovo

Na každú podkovičku položíme plátok masla. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 45 minút. V polovičke pečenia kapra opatrne otočíme.

6
Hotovo

Tekvicu polievkovou lyžicou vydlabeme a vložíme do misy. Pridáme lyžicu mäkkého masla, ochutíme soľou a vidličkou roztlačíme na kašu.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Špargľová nátierka
Ďalší
Kačacie prsia na figách
Predchádzajúci
Špargľová nátierka
Ďalší
Kačacie prsia na figách
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !