Karé v slaninovej kruste

Karé v slaninovej kruste

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
Bravčové mäso karé v celku 1,5 kg
8 KS Údená slanina
3 PL Horčica
2 KS Cibuľa
1 PL Horčicové semienka
Soľ podľa chuti
Čierne korenie mleté podľa chuti

Chrumkavá slaninka s mäsom.

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Vynikajúci kúsok bravčového v chrumkavej slaninke, ktorý bude chutiť napríklad s čerstvým uhorkovým šalátom a zemiakmi.

Kroky

1
Hotovo

Kúsok mäsa dobre nasolíme a okoreníme.

2
Hotovo

Na väčšej panvici rozpálime olej a karé na ňom sprudka opečieme z každej stany vrátane bokov. Skrátka tak, aby sa celé zatiahlo a nadobudlo zlatohnedú farbu po celom povrchu.

3
Hotovo

Mäso potom necháme na doske odpočívať asi 10 minút.

4
Hotovo

Medzitým si rozložíme plátky slaniny tesne vedľa seba, tak aby vytvorili súvislý plát s približne rovnakou dĺžkou ako nás kúsok karé.

5
Hotovo

Mäso potrieme horčicou a umiestnime ho do stredu slaninových plátkov a zavinieme, tak aby bolo pokryté po celej dĺžke i obvode.

6
Hotovo

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré uložíme na dno pekáča.

7
Hotovo

Karé opatrne položíme na cibuľu, podlejeme trochou vody, povrch mäsa posypeme semienkami a pekáč zakryjeme pokrievkou alebo alobalom.

8
Hotovo

Mäso pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 90 minút, potom ho odkryjeme a pečieme ešte asi 20 minút pri teplote 190°C.

9
Hotovo

Krájame na tenké plátky a prelievame riedkou omáčkou, ktorú pripravíme zredukovaním výpeku a hovädzieho vývaru.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Kačka a l’Orange.
Ďalší
Domáce jahodové želé
Predchádzajúci
Kačka a l’Orange.
Ďalší
Domáce jahodové želé
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !