Ingrediencie
-
1 Šálka Ryžašálka s objemom 300 ml, ryže carneloni alebo arbori
-
300 ML Paradajkový pretlak
-
1 KS Paradajkaväčšia mäsitá rajčina
-
0.5 KS Cuketa
-
2 PL Krémový syrlúčina
-
Pór5 cm
-
0.5 KS Mrkva
-
6 KS Bazalkačerstvé listy
-
0.5 DCL Ružové vínosuché
-
3 PL Maslo
-
Muškátový orechmletý, podľa chuti
-
Tvrdý syrnastrúhaný parmezán
-
Medpodľa chuti
-
Soľpodľa chuti
Inštrukcie
Vegetariánska verzia rizota. Rajčiny mu odovzdali úžasnú chuť, cuketa nežne chrumká a podmanivá krémová chuť vďaka parmezánu a lúčine si vás okamžite získa. Odporúčame skúsiť a veríme, že vám táto verzia zachutí.
Kroky
1
Hotovo
|
Do kanvice si dáme zovrieť vodu, budeme ním podlievať rizoto pokým sa bude variť. |
2
Hotovo
|
Pór si prekrojíme do kríža a nakrájame na jemno. Do hrnca si dáme kus masla a speníme na ňom pór. Priamo do hrnca pridáme nakrájané bazalkové lístky, nastrúhame na jemno mrkvu a chvíľu popražíme. |
3
Hotovo
|
Ryžu si pod vodou premyjeme a pridáme k zmesi. Zalejeme vínkom, rajčinovým pretlakom a chvíľku zredukujeme. Akonáhle sa tekutina vyparí, vždy dolejeme trochu vriacej vody. Každé dve tri minútky pomiešame, aby sa neprihorelo. Toto talianske rizoto sa varí odokryte a často sa mieša. |
4
Hotovo
|
Rajčinu si ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Taktiež cuketu si nakrájame na drobné kocky (nešúpeme). Po 10 minútach pridáme polovicu z rajčiny a cuketu. Opäť pokračujeme vo varení, že postupne dolievame vodu a miešame. |
5
Hotovo
|
O ďalších 10 minút pridáme zvyšné rajčiny a ešte 5-10 minút povaríme. Podľa toho, akú ryžu máte radšej. |
6
Hotovo
|
Na záver do rizota pridáme kus masla, nastrúhame hojne parmezánu, osolíme, struhneme muškátový oriešok, pridáme asi 1 čl medu, krémový syr a zamiešame. Ak chcete mať rizoto krémovejšie, môžete priliať ešte vodu. |