Kurací šalát s pečenou tekvicou

Kurací šalát s pečenou tekvicou

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
500 G Tekvica Hokkaido
500 G Kuracie prsia
125 G Mozzarella
100 G Tvrdý syr Parmezán
Pažítka čerstvá, na posypanie
4 PL Olivový olej
Morská soľ podľa chuti
Čierne korenie mleté podľa chuti

Rýchly a chutný šalát

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

V nasledujúcom šaláte máme možnosť skombinovať pečenú tekvicu hokkaido a kuracie prsia. Intenzívna žltá farba tekvica nám napovie, že je nabitá betakaroténmi. Pre exotickejšiu chuť odporúčame použiť kari korenie, na zjemnenie chuti dve lyžice bieleho jogurtu.

Kroky

1
Hotovo

Tekvicu umyjeme a nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky.

2
Hotovo

Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a tekvicu opečieme. Opekáme z každej strany 5 minút. Keď je tekvica opečená, vyberieme ju na papierové obrúsky a necháme vychladnúť.

3
Hotovo

Kuracie mäso nakrájame na rezne a osolíme. Mäso opečieme na panvici, vyberieme ho a tiež necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Vychladnutú tekvicu s mäsom nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme nakrájanú mozzarelu s pažítkou a dochutíme soľou a čiernym korením.

5
Hotovo

Nakoniec šalát posypeme strúhaným syrom a všetko spolu jemne premiešame.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Špargľová nátierka
Ďalší
Kačacie prsia na figách
Predchádzajúci
Špargľová nátierka
Ďalší
Kačacie prsia na figách
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !