Letný tvarohový koláč s malinami

Letný tvarohový koláč s malinami

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
Cesto
350 G Hladká múka
1 KS Vajíčka
1 KS Prášok do pečiva
150 G Práškový cukor
200 G Maslo
2 PL Mlieko studené
Soľ štipka
Tvarohová plnka
750 G Tvaroh jemný
2 KS Vajíčka
120 G Práškový cukor
1 KS Vanilínový cukor
2 PL Zemiakový škrob
200 G Smotana kyslá
200 G Maliny
Ostatné
Práškový cukor na posypanie
Hrubá múka na posypanie plechu
Maslo na vymastenie plechu

Svieži koláčik s tvarohom a malinami.

Ingrediencie

  • Cesto

  • Tvarohová plnka

  • Ostatné

Inštrukcie

Zdieľať

Nasledujúci recept pripomína prípravu na Jablkové pyté. Recept je jednoduchý a chutný, ovocie môžte zvoliť, podľa vlastnej chuti. Dva krehké pláty maslového cesta vyplnené hrubou vrstvou tvarohu vymiešaného s cukrom a sviežimi malinami.

Kroky

1
Hotovo

Vo väčšej miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.

2
Hotovo

Pridáme na kocky pokrájané studené maslo a zo surovín ručne (medzi prstami) vypracujeme jemnú mrveničku.

3
Hotovo

Nakoniec pridáme celé vajíčko a po lyžiciach pridávame studené mlieko, až kým sa zo surovín nevypracujeme celistvý bochník tuhého cesta.

4
Hotovo

Cesto rozdelíme na dve polovice, každú zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

5
Hotovo

Medzitým si vymiešame plnku: tvaroh vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom, škrobom, kyslou smotanou, celými vajíčkami (pridávame po jednom) a nakoniec zľahka zapracujeme maliny.

6
Hotovo

Menší plech vymastíme maslom a vysypeme múkou.

7
Hotovo

Polovicu cesta rozvaľkáme na plát o veľkosti plechu a uložíme na dno.
Na cesto navrstvíme plnku a prekryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta.

8
Hotovo

Cesto na vrchu opatrne popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C do ružova – na cca 30 minút.

9
Hotovo

Vychladnutý koláč uložíme aspoň na hodinu do chladničky a pred servírovaním poprášime práškovým cukrom.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Pečené srnčie stehno
Ďalší
Domáci jahodový likér
Predchádzajúci
Pečené srnčie stehno
Ďalší
Domáci jahodový likér
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !