Losos v kôrke.

  • Zdieľať
  • 40 minút
  • Porcie 4
  • Pokročilý
  • 180 stupňov
Losos v kôrke.

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
500 G Losos filety bez kože
Plnka
250 G Špenát
200 G Mascarpone
1 KS Šalotka
2 PL Maslo
Bazalka za hrsť čerstvej bazalky
Petržlenová vňať za hrsť čerstvej vňate
2 KS Cesnak strúčiky
1 KS Lístkové cesto balíček ,mrazený polotovar
1 KS Vajíčka na potretie
Soľ podľa chuti
Čierne korenie mleté podľa chuti

Losos v chrumkavej kapsičke.

Ingrediencie

  • Plnka

Inštrukcie

Zdieľať

Ak máte radi ryby a obzvlášť nasledujúci druh, odporúčame vám skúsiť tento recept. Filet lososa a špenátovo-syrová plnka, upečené v chrumkavom lístkovom ceste.

Kroky

1
Hotovo

Pripravíme si plnku: na rozpálené maslo v panvici pridáme nasekanú šalotku a cesnak.

2
Hotovo

Keď cibuľka zmäkne pridáme opláchnuté listy špenátu a trochu vody. Podusíme, kým špenát nezmenší svoj objem a odstavíme.

3
Hotovo

Do ešte teplého špenátu primiešame nasekané bylinky a mascarpone. Osolíme a okoreníme.

4
Hotovo

Lístkové cesto rozvaľkáme na dva a pol veľkosti lososového filetu.

5
Hotovo

Na jednu polovicu cesta nanesieme polovicu špenátovej plnky, tak aby nám ostali okraje cesta čisté (zhruba 1,5 centimetra) na uzavretie. Na vrch plnky položíme lososa a prekryjeme ho druhou polovicou plnky. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6
Hotovo

Nakoniec preložíme čistú polovicu cesta cez plnku s losom a uzavrieme bochník ako obálku. Okraje pritlačíme vidličkou.

7
Hotovo

Celý bochník potrieme rozšľahaným vajíčkom, osolíme, okoreníme a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180°C na 25 minút.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Limetková pena
Ďalší
Krémová reďkovková polievka
Predchádzajúci
Limetková pena
Ďalší
Krémová reďkovková polievka
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !