Ingrediencie
-
4 KS Rybie filetydruh podľa chuti
-
50 G Maslo
-
2 PL Kečup
-
1 DL Biele víno
-
2 KS Cesnakstrúčiky
-
1 KS Cibuľa
-
1 KS Kápia
-
1 KS Feferónkaštipľavá feferónka,druh podľa chuti
-
1 PL Hladká múka
-
2 KS Vajíčkauvarené na tvrdo, voliteľné
-
Soľpodľa chuti
Inštrukcie
Pre všetkých milovníkov rýb a štipľavej chuti. Rýchly a chutný recept na obed aj večeru pre celú rodinu. Pre neštiplavjú verziu pre deti, feferónky vynechajte, pridajte si mleté pred servírovaním. Podávame so zemiakovou kašou.
Kroky
1
Hotovo
|
Rybie filé si nasolíme a uložíme na plech. Do pred hriatej rúry dáme na 10 minút zapiecť , pri 180 °C. |
2
Hotovo
|
Mexická omáčka - na masle speníme na drobno nakrájanú cibuľu pridáme taktiež na pásiky nakrájanú kápiu, prelisovaný cesnak a krátko podusíme. Potom zaprášime lyžicou múky, pridáme 3 lyžice kečupu a rozriedime vodou alebo vývarom na hustejšiu omáčku. Pridáme na drobno nasekanú feferónku. |
3
Hotovo
|
Na každý kus filety si dáme vrstvu omáčky a ešte dáme na chvíľu zapiecť, podliate vínom. Pred podávaním pridáme ešte na strúhané vajíčkom. |