Ingrediencie
-
Cesto
-
150 G Hladká múka
-
1 KS Vaječný žltok
-
1 PL Mlieko
-
100 G Maslo
-
50 G Práškový cukor
-
1 KS Vanilínový cukor
-
Pusinky
-
3 KS Vaječný bielok
-
1.5 ĆL Citrónová šťava
-
240 G Práškový cukor
-
Soľštipka
-
Hlavná ingrediencia
-
Toffife
Inštrukcie
Spojenie krehkého cesta so známym dezertným bonbónom a snehových pusiniek. V recepte je základ jednoduché krehké cesto, na ktoré si po vykrojení poukladáme Toffife, nastriekame snehové pusinky a dáme piecť. Ozdobíme čokoládovou polevou, prípadne cukrárenskými posýpkami.
Kroky
1
Hotovo
|
Príprava cesta - zmiešame múku, cukor, soľ a vanilkový cukor, premiesime a pridáme vaječný žĺtok, maslo a mlieko. Krehké cesto zabalíme do fólie, malo by byť v chladničke pol hodiny. |
2
Hotovo
|
Po uplynutí tejto doby cesto vyvaľkáme asi na 3 mm a vykrajujeme, najlepšie kolieska. Koláčiky ukladáme na plech na pečenie s papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Potom si osadíme Toffifee - čokoládovou stranou nadol. |
4
Hotovo
|
Príprava pusiniek - vyšľaháme vaječné bielky so soľou krátko do peny, potom si pridáme cukor a citrónovú šťavu. Šľaháme do tuhého snehu. Hmota na pusinky je vtedy pripravená keď nemá žiadne kryštáliky cukru. |
5
Hotovo
|
Sneh si dáme do cukrárskeho vrecka a na nastriekame pusinky na Toffifé čokoládky. |
6
Hotovo
|
Pečieme pri 170°C vo vyhriatej rúre asi 120 minút. Sledujeme |
7
Hotovo
|
Po upečení môžme ozdobiť čokoládou, rôznymi posýpkami, |