Panenka v aromatickej marináde

Panenka v aromatickej marináde

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
700 G Bravčové mäso panenka
2 ĆL Zázvor čerstvý, nastrúhaný
70 ML Sójová omáčka
70 ML Biele víno alebo ryžový ocot
1 PL Citrónová šťava
Soľ podľa chuti
Tymián vetvička čerstvého

Úžasne marinovaná panenka

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Bravčová panenka v sójovo zázvorovej marináde. Ćim dlhšie ju necháme marinovať, tým bude jej chuť výraznejšia. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo grilovanou zeleninou.

Kroky

1
Hotovo

Marináda - víno,alebo ocot, sójovú omáčku, nastrúhaný zázvor a citrónovú šťavu, všetko rozmixujeme a do výslednej marinády namočíme celé umyté kusy panenky.

2
Hotovo

Necháme marinovať asi 30 minút pri izbovej teplote. Počas marinovania niekoľko krát otočíme. Ak chceme intenzívnu chuť necháme marinovať niekoľko hodín.

3
Hotovo

Zahrejeme si grilovaciu panvicu a na troche oleja panenku zo všetkých strán sprudka osmažíme, pridáme vetvičku tymianu a orestujeme nech sa zatiahne.

4
Hotovo

Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 15 minút domäkka.

5
Hotovo

Hotovú vyberieme a ešte 5 minút necháme odležať na panvici. Pred podávaním nakrájame na plátky a servírujeme. Panenku necháme v celku, nenakrájame ju celú, aby neobschla.

6
Hotovo

Podávame napr s ryžou, zemiakmi, alebo grilovanou/varenou zeleninou.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Mexické rybie filé
Ďalší
Panforte-Taliansky vianočný koláč
Predchádzajúci
Mexické rybie filé
Ďalší
Panforte-Taliansky vianočný koláč
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !