Ingrediencie
-
700 G Bravčové mäsopanenka
-
2 ĆL Zázvorčerstvý, nastrúhaný
-
70 ML Sójová omáčka
-
70 ML Biele vínoalebo ryžový ocot
-
1 PL Citrónová šťava
-
Soľpodľa chuti
-
Tymiánvetvička čerstvého
Inštrukcie
Bravčová panenka v sójovo zázvorovej marináde. Ćim dlhšie ju necháme marinovať, tým bude jej chuť výraznejšia. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo grilovanou zeleninou.
Kroky
1
Hotovo
|
Marináda - víno,alebo ocot, sójovú omáčku, nastrúhaný zázvor a citrónovú šťavu, všetko rozmixujeme a do výslednej marinády namočíme celé umyté kusy panenky. |
2
Hotovo
|
Necháme marinovať asi 30 minút pri izbovej teplote. Počas marinovania niekoľko krát otočíme. Ak chceme intenzívnu chuť necháme marinovať niekoľko hodín. |
3
Hotovo
|
Zahrejeme si grilovaciu panvicu a na troche oleja panenku zo všetkých strán sprudka osmažíme, pridáme vetvičku tymianu a orestujeme nech sa zatiahne. |
4
Hotovo
|
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 15 minút domäkka. |
5
Hotovo
|
Hotovú vyberieme a ešte 5 minút necháme odležať na panvici. Pred podávaním nakrájame na plátky a servírujeme. Panenku necháme v celku, nenakrájame ju celú, aby neobschla. |
6
Hotovo
|
Podávame napr s ryžou, zemiakmi, alebo grilovanou/varenou zeleninou. |