Ingrediencie
-
200 G Hladká múka
-
70 G Práškový cukor+ na posypanie
-
70 G Med
-
200 ML Voda
-
125 G Vlašské orechy
-
150 G Mandle
-
150 G Datlealebo figy - nasekané
-
100 G Čokoládatmavá, nesekaná
-
100 G Pomarančová kôrakandinzovaná
-
1 ĆL Škorica
-
Muškátový orechštipka
-
Soľštipka
Inštrukcie
Aromatický koláč, ktorý sa počas Vianoc pripravuje v Taliansku. Oriešky, kandizovaný pomaranč, škorica a med tvoria kľúč k dokonalému koláču, ktorý vám potrvá necelú hodinu.
Kroky
1
Hotovo
|
Oriešky popražíme na suchej panvici do zlatohneda kým neucítime ich vôňu. |
2
Hotovo
|
Do misky si odvážime múku, pridáme celé oriešky, figy, pomarančovú kôru, nasekanú čokoládu, škoricu, muškátový oriešok a štipku soli. Všetko spolu dobre premiešame. |
3
Hotovo
|
V malej rajnici zahrejeme med a pridáme cukor. Vzniknutú pastu zriedime vodou a odstavíme. |
4
Hotovo
|
Medový sirup potom nalejeme do suchých surovín a vypracujeme tuhé, lepivé cesto. |
5
Hotovo
|
Cesto navrstvíme do tortovej formy (24 cm), ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. |
6
Hotovo
|
Koláč Panforte pečieme v rúre vyhriatej na 160°C asi 30 minút. |
7
Hotovo
|
Koláč necháme pár minút vychladnúť, vyberieme ho z formy na podnos a zasnežíme práškovým cukrom. |