Panforte-Taliansky vianočný koláč

  • Zdieľať
  • 50 minút
  • Porcie 10
  • Pokročilý
  • 160 stupňov
Panforte-Taliansky vianočný koláč

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
200 G Hladká múka
70 G Práškový cukor + na posypanie
70 G Med
200 ML Voda
125 G Vlašské orechy
150 G Mandle
150 G Datle alebo figy - nasekané
100 G Čokoláda tmavá, nesekaná
100 G Pomarančová kôra kandinzovaná
1 ĆL Škorica
Muškátový orech štipka
Soľ štipka

Sladký vianočný koláč z Talianska

Vlastnosti:
  • Vegetariánske jedlo
Kuchyňa:

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Aromatický koláč, ktorý sa počas Vianoc pripravuje v Taliansku. Oriešky, kandizovaný pomaranč, škorica a med tvoria kľúč k dokonalému koláču, ktorý vám potrvá necelú hodinu.

Kroky

1
Hotovo

Oriešky popražíme na suchej panvici do zlatohneda kým neucítime ich vôňu.

2
Hotovo

Do misky si odvážime múku, pridáme celé oriešky, figy, pomarančovú kôru, nasekanú čokoládu, škoricu, muškátový oriešok a štipku soli. Všetko spolu dobre premiešame.

3
Hotovo

V malej rajnici zahrejeme med a pridáme cukor. Vzniknutú pastu zriedime vodou a odstavíme.

4
Hotovo

Medový sirup potom nalejeme do suchých surovín a vypracujeme tuhé, lepivé cesto.

5
Hotovo

Cesto navrstvíme do tortovej formy (24 cm), ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou.

6
Hotovo

Koláč Panforte pečieme v rúre vyhriatej na 160°C asi 30 minút.

7
Hotovo

Koláč necháme pár minút vychladnúť, vyberieme ho z formy na podnos a zasnežíme práškovým cukrom.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Halva s orieškami a medom
Predchádzajúci
Halva s orieškami a medom
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !