Ingrediencie
-
3 KS Cvikla
-
0.5 KS Pór
-
2 KS Mrkva
-
5 KS Zemiak
-
1 KS Cibuľačervená
-
Zelerštvrtka zeleru
-
1 ĆL Med
-
Olivový olejpodľa potreby
-
1 PL Biely ocot Balsamico
-
Mletá červená paprikapodľa chuti
-
Rasca celáštipka
-
Muškátový orechštipka ml.orieška
-
Soľpodľa chuti
-
Petržlenová vňaťčerstvá, na ozdobu
-
Maslopodľa potreby
-
Bylinkymix čerstvých byliniek , podľa chuti
Inštrukcie
Jednoduchý recept na zdravý obed, alebo večeru. Pečená cvikla s pórovými zemiakmi a chrumkavým mrkvovo-zelerovým šalátom. Chutný a sýty pokrm pre milovníkov zeleniny.
Kroky
1
Hotovo
|
Rúru si rozhorúčime na 200 stupňov a zapekaciu misku si vymažeme maslom. |
2
Hotovo
|
Cviklu aj cibuľu si ošúpeme, nakrájame na kúsky a dáme do misky. Pridáme rascu, 1 PL balsamica, 1 čl med, soľ, olivový olej a zamiešame. Vysypeme do zapekacej misky, podlejeme deci vody a dáme piecť do rúry na 45 minút. Každých 15 min premiešame. Ak by sa voda vyparila, dolejeme. Tip - k cvikle môžte pridať aj mrkvu,zeler. |
3
Hotovo
|
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka cca 10-12 min. |
4
Hotovo
|
Pór si rozkrojíme do kríža a nakrájame na tenké kolieska. Do panvice si dáme trochu olivového oleja, pridáme pór a minútku na veľkom ohni sprudka orestujeme. Pridáme mletú červenú papriku, vypneme, osolíme, vhodíme maslo a necháme rozpustiť na póre. Hotové zemiaky zľahka popučíme, pridáme pór a zamiešame. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. |
5
Hotovo
|
Mrkvu a zeler si ošúpeme a nastrúhame nahrubo, pridáme olivový olej, soľ, vodu citrónovú šťavu a med na ochutenie. |
6
Hotovo
|
Upečenú cviklu vyberieme, vhodíme kus masla, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, zamiešame a prípadne ešte dochutíme soľou. |