Pečená krkovička s domácou paradajkovou omáčkou

  • Zdieľať
  • 105 minút
  • Porcie 6
  • Jednoduchý
  • 180 stupňov
Pečená krkovička s domácou paradajkovou omáčkou

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1 KG Bravčové mäso krkovička bez kosti
2 KS Cesnak strúčiky
1 KS Cibuľa
Rasca celá podľa chuti
Čierne korenie mleté podľa chuti
Soľ podľa chuti
Omáčka
4 KS Paradajka
1 KS Kápia
1 KS Cibuľa
1 KS Cesnak strúčik
1 PL Citrónová šťava
1 ĆL Kryštálový cukor
Oregáno sušené,alebo čerstvé
Čierne korenie mleté podľa chuti
Soľ podľa chuti

Šťavnatá, pečená krkovička s omáčkou.

Ingrediencie

  • Omáčka

Inštrukcie

Zdieľať

Sýty a chutný recept pre milovníkov bravčového mäsa. Kúsok chleba pokvapkaný výpekom zo šťavnatej krkovičky a k tomu voňavá paradajková omáčka.

Kroky

1
Hotovo

Krkovičku umyjeme, osušíme a vložíme do pekáča (ideálne s pokrievkou).

2
Hotovo

Mäso v pekáči dobre nasolíme a okoreníme za všetkých strán.
Pridáme prelisovaný cesnak, rascu a v masírujeme ich do mäsa.

3
Hotovo

Cibuľu nakrájame na hrubé kolieska, ktoré vložíme pod marinované mäso a celé to podlejeme trochou vody.

4
Hotovo

Dusíme v rúre vyhriatej na 180°C 90 minút zakryté (pokrievkou či alobalom) a potom ešte ďalších 30 minút dopečieme odkryté.

5
Hotovo

Na omáčku: paradajky na povrchu narežeme do kríža a vložíme ich na 2 minúty do vriacej vody. Pod studenou vodou olúpeme šupku a paradajky nesekáme na čo najmenšie kúsky.

6
Hotovo

V rajnici rozpálime olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, kapiu a spolu smažíme asi 3 minúty.

7
Hotovo

Následne pridáme paradajky, cesnak, soľ, korenie, oregano a trochu vody a na malom plameni dusíme 25 minút, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Odstavíme z plameňa, ochutnáme a podľa chuti dochutíme čerstvou citrónovou šťavou a cukrom.

8
Hotovo

Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame s nasucho opečeným chlebom, výpekom a paradajkovou omáčkou.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Pečené srnčie stehno
Ďalší
Domáci jahodový likér
Predchádzajúci
Pečené srnčie stehno
Ďalší
Domáci jahodový likér
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !