Ingrediencie
-
1 KG Bravčové mäsokrkovička bez kostí
-
6 KS Cesnakstrúčikov
-
1 KS Pomaranč
-
0.5 ĆL Škorica mletá
-
0.5 ĆL Mletá rasca
-
ćili paprikamletá, podľa chuti
-
3 KS Bôbkový list
-
100 ML Olej
-
1 ĆL Čierne korenie mleté
-
1 ĆL Soľ
-
Ostatné
-
Tortillapodľa počtu osôb
-
Mladá jarná cibuľkana jemno nakrájaná
-
Korianderčerstvý, nasekaný
-
Limetka
Inštrukcie
Pomaly dusené kúsky bravčovej krkovičky v tortille. Kúsky mäsa položíme na stred tortilly, posypeme nasekaným koriandrom, cibuľkou a pokvapkáme limetkovou šťavou.
Kroky
1
Hotovo
|
Krkovičku pokrájame na väčšie kocky (5x5 cm). |
2
Hotovo
|
Mäso vložíme do misky a pridáme: soľ, čierne korenie, škoricu, rascu, čili, bobkový list, cesnak (celé strúčiky), pomarančovú kôru (cca 3 plátky), pomarančovú šťavu (z celého pomaranča) a olej. |
3
Hotovo
|
Všetko spolu premiešame a zmes navrstvíme do pekáča (s pokrievkou). |
4
Hotovo
|
Zakrytý pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 130°C na 3,5 hodiny. |
5
Hotovo
|
Po dlhom dusení mäso scedíme (výpek odložíme na po kvapkanie) a vložíme ho naspať do pekáča. |
6
Hotovo
|
Mäso zľahka pokvapkáme výpekom a vložíme do rúry pod horúci gril na asi 10 minút, kým nebudú jednotlivé kúsky pekne chrumkavé n povrchu. |
7
Hotovo
|
Kúsky mäsa položíme na stred tortilly, posypeme nasekaným koriandrom, cibuľkou a pokvapkáme limetkovou šťavou. |