Pečená krkovička v tortille

Pečená krkovička v tortille

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1 KG Bravčové mäso krkovička bez kostí
6 KS Cesnak strúčikov
1 KS Pomaranč
0.5 ĆL Škorica mletá
0.5 ĆL Mletá rasca
ćili paprika mletá, podľa chuti
3 KS Bôbkový list
100 ML Olej
1 ĆL Čierne korenie mleté
1 ĆL Soľ
Ostatné
Tortilla podľa počtu osôb
Mladá jarná cibuľka na jemno nakrájaná
Koriander čerstvý, nasekaný
Limetka

Vynikajúce bravčové mäso s tortillou.

Ingrediencie

  • Ostatné

Inštrukcie

Zdieľať

Pomaly dusené kúsky bravčovej krkovičky v tortille. Kúsky mäsa položíme na stred tortilly, posypeme nasekaným koriandrom, cibuľkou a pokvapkáme limetkovou šťavou.

Kroky

1
Hotovo

Krkovičku pokrájame na väčšie kocky (5x5 cm).

2
Hotovo

Mäso vložíme do misky a pridáme: soľ, čierne korenie, škoricu, rascu, čili, bobkový list, cesnak (celé strúčiky), pomarančovú kôru (cca 3 plátky), pomarančovú šťavu (z celého pomaranča) a olej.

3
Hotovo

Všetko spolu premiešame a zmes navrstvíme do pekáča (s pokrievkou).

4
Hotovo

Zakrytý pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 130°C na 3,5 hodiny.

5
Hotovo

Po dlhom dusení mäso scedíme (výpek odložíme na po kvapkanie) a vložíme ho naspať do pekáča.

6
Hotovo

Mäso zľahka pokvapkáme výpekom a vložíme do rúry pod horúci gril na asi 10 minút, kým nebudú jednotlivé kúsky pekne chrumkavé n povrchu.

7
Hotovo

Kúsky mäsa položíme na stred tortilly, posypeme nasekaným koriandrom, cibuľkou a pokvapkáme limetkovou šťavou.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Jablkové ružičky z lístkového cesta
Ďalší
Obaľované palacinky s nutellou
Predchádzajúci
Jablkové ružičky z lístkového cesta
Ďalší
Obaľované palacinky s nutellou
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !