Pomarančový koláč s polevou

  • Zdieľať
  • 50 minút
  • Porcie 8
  • Jednoduchý
  • 180 stupňov
Pomarančový koláč s polevou

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
Cesto
100 G Hladká múka
100 G Kryštálový cukor
100 G Maslo
50 G Mandle mleté
0.5 ĆL Prášok do pečiva
2 KS Vajíčka
1 PL Pomarančová kôra
Pomarančová poleva
2 DL Pomaranč šťava
0.5 DL Pomarančový likér
1 ĆL Med
0.5 ĆL Škorica mletá
Ostatné
Píniové oriešky druh podľa chuti - nasekané
Zmrzlina pomarančová, iná podľa chuti

Výborný pomarančový koláč

Vlastnosti:
  • Fitness jedlo
  • Vegetariánske jedlo

Ingrediencie

  • Cesto

  • Pomarančová poleva

  • Ostatné

Inštrukcie

Zdieľať

Sladko-kyslý osviežujúci koláč s poriadnou dávkou pomarančov. Jednoduchá príprava aj postup vám zaberie 50 minút. Podávame s nasekanými orieškami a ľubovoľnou zmrzlinou.

Kroky

1
Hotovo

Cukor si vymiešame s maslom. Postupne pridávame celé vajíčka, mleté mandle a hladkú múku a chvíľu miešame.

2
Hotovo

Do pripraveného cesta zľahka vmiešame prášok do pečiva a pomarančovú kôru.

3
Hotovo

Zmes vylejeme do formy s priemerom 18 cm. Koláč pečieme na 180°C približne 35 minút.

4
Hotovo

V hrnčeku si pripravíme polevu. Šťavu z pomaranča a likér zahrejeme s cukrom a miešame kým sa cukor rozpustí. Na záver pridáme lyžičku medu a škoricu.

5
Hotovo

Ešte horúci upečený koláč popicháme jemne vidličkou a celý koláč zalejeme pripravenou polevou.
Podávame s vanilkovou zmrzlinou a nasekanými orieškami.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Mexické rybie filé
Ďalší
Panforte-Taliansky vianočný koláč
Predchádzajúci
Mexické rybie filé
Ďalší
Panforte-Taliansky vianočný koláč
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !