Rajčinová s kapustou a bôčikom

Rajčinová s kapustou a bôčikom

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
0.5 KG Bravčové mäso s kožou
1 KG Paradajky
3 KS Zemiak
2 KS Cibuľa
1 KS Paprika červená
2 KS Cesnak strúčiky
1 KS Biela kapusta
Bravčová masť podľa potreby
3 KS Bôbkový list
Čierne korenie mleté podľa chuti
Soľ podľa chuti
1 ĆL Rasca celá
1 PL Mletá červená paprika
Citrónová šťava podľa chuti

Chutná Slovenská polievka s mäsom.

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Osviežujúca polievka, keď už sú v záhrade dozreté šťavnaté rajčiny a zároveň začína mladá kapusta. Tradičná polievka z receptára našich babičiek. Chutná a sýta polievka, podávame s chlebom.

Kroky

1
Hotovo

Do kanvice si dáme zovrieť vodu.

2
Hotovo

Bôčik si poriadne pod vodou umyjeme a pridáme do hrnca spolu s bobkovým listom, pre krojenými cesnakmi, jednou pre krojenou cibuľou, korením, soľou a rascou. Zalejeme vriacou vodou z kanvice tak, aby bol ponorený a necháme variť cca 1 hodinu, respektíve domäkka. Môžete si proces urýchliť v tlakovom hrnci.

3
Hotovo

Medzitým si nakrájame nadrobno druhú cibuľku a kapustu si nastrúhame alebo nakrájame na tenko- jemno. Do hrnca dáme bravčovú masť, pridáme cibuľku a restujeme cca 3 minútky. Následne pridáme kapustu, kmín a soľ, znížime oheň, prikryjeme a 10 minút podusíme. Sem tam premiešame.

4
Hotovo

Medzitým si rajčiny a papriky nakrájame na kúsky, rozmixujeme v mixéri a následne prepasírujeme do kapusty. Precedíme ku kapuste vodu aj mäso z odvaru, očistíme si a nastrúhame jeden zemiak na jemno a ešte 10-15 minút spolu povaríme.

5
Hotovo

Na záver dochutíme trochou cukru, soľou a citrónovou šťavou.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Brokolicovo-špenátová polievka so syrom
Ďalší
Karamelová bublanina s tvarohovými kôpkami a ovocím
Predchádzajúci
Brokolicovo-špenátová polievka so syrom
Ďalší
Karamelová bublanina s tvarohovými kôpkami a ovocím
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !