Ingrediencie
-
200 G Bravčové mäsoplátky krkovičky
-
150 G Údená slaninaalebo bravčový bôčik
-
200 G Kabanos
-
500 G Hrášokhrach zelený, polený
-
1 KS Cibuľa
-
1 KS Pór
-
Zelerkúsok
-
1 KS Mrkva
-
1 KS Zemiak
-
Zelerhrsť lístkov stonkového zeleru
-
Čierne korenie mletépodľa chuti
-
Soľpodľa chuti
Inštrukcie
Holanďania pri zimných polievkach na kalórie nepozerajú. Okrem bielkovín z hrachu obsahuje táto extra hustá polievka aj tuk z krkovičky, bôčiku alebo slaniny. Sýta polievka plná mäsa a zeleniny podávame s chlebom.
Kroky
1
Hotovo
|
Hrach dobre prepláchneme pod studenou vodou a nasypeme do väčšieho hrnca. |
2
Hotovo
|
Pridáme celé plátky krkovičky a na hrubšie plátky nakrájaný bôčik. |
3
Hotovo
|
Zalejeme asi 1,5 litrom vody, privedieme k varu, zakryjeme pokrievkou a spolu varíme na miernom ohni, kým hrach nezmäkne (60 až 90 minút). |
4
Hotovo
|
Medzitým si nakrájame pór na tenké kolieska a prepláchneme ho studenou vodou. |
5
Hotovo
|
Cibuľu, mrkvu, zeler a zemiak očistíme a pokrájame na malé kocky. |
6
Hotovo
|
Mäso i slaninu vytiahneme z vývaru, pokrájame na menšie kúsky a vrátime napäť do hrnca s hrachom. |
7
Hotovo
|
Zhruba v polovici varu pridáme do polievky kabanos (v celku). |
8
Hotovo
|
Hustú polievku nakoniec dochutíme soľou a korením. |