Snert – Holandská hrachová polievka

Snert – Holandská hrachová polievka

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
200 G Bravčové mäso plátky krkovičky
150 G Údená slanina alebo bravčový bôčik
200 G Kabanos
500 G Hrášok hrach zelený, polený
1 KS Cibuľa
1 KS Pór
Zeler kúsok
1 KS Mrkva
1 KS Zemiak
Zeler hrsť lístkov stonkového zeleru
Čierne korenie mleté podľa chuti
Soľ podľa chuti

Sýta polievka z Holandska

Kuchyňa:

    Ingrediencie

    Inštrukcie

    Zdieľať

    Holanďania pri zimných polievkach na kalórie nepozerajú. Okrem bielkovín z hrachu obsahuje táto extra hustá polievka aj tuk z krkovičky, bôčiku alebo slaniny. Sýta polievka plná mäsa a zeleniny podávame s chlebom.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Hrach dobre prepláchneme pod studenou vodou a nasypeme do väčšieho hrnca.

    2
    Hotovo

    Pridáme celé plátky krkovičky a na hrubšie plátky nakrájaný bôčik.

    3
    Hotovo

    Zalejeme asi 1,5 litrom vody, privedieme k varu, zakryjeme pokrievkou a spolu varíme na miernom ohni, kým hrach nezmäkne (60 až 90 minút).

    4
    Hotovo

    Medzitým si nakrájame pór na tenké kolieska a prepláchneme ho studenou vodou.

    5
    Hotovo

    Cibuľu, mrkvu, zeler a zemiak očistíme a pokrájame na malé kocky.
    Umyté lístky stonkového zeleru pokrájame na rezančeky.

    6
    Hotovo

    Mäso i slaninu vytiahneme z vývaru, pokrájame na menšie kúsky a vrátime napäť do hrnca s hrachom.
    Pridáme aj všetku nachystanú zeleninu, zelerové lístky, opäť zakryjeme a na miernom ohni varíme ďalších 30 minút.

    7
    Hotovo

    Zhruba v polovici varu pridáme do polievky kabanos (v celku).

    8
    Hotovo

    Hustú polievku nakoniec dochutíme soľou a korením.
    Podávame ozdobenú na kolieska nakrájaným kabanosom s chlebom.




    Komentáre:  


     
    Predchádzajúci
    Cviklová nátierka
    Ďalší
    Trojfarebný dezert z čokoládovej peny
    Predchádzajúci
    Cviklová nátierka
    Ďalší
    Trojfarebný dezert z čokoládovej peny
    error: Upozornenie:
    Obsah je chránený !