Špaldová knedľa

Špaldová  knedľa

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
170 G Śpaldová múka hladká
50 G Śpaldová múka celozrnná hladká
30 G Ovsené vločky mleté
10 G Droždie
1 KS Vajíčka
65 ML Mlieko vlažné
60 ML Voda vlažná
0.5 ĆL Trstinový cukor
Maslo rozpustené, na potretie
0.5 ĆL Soľ

Domáca knedľa je vždy naj chutnejšia.

Vlastnosti:
  • Vegetariánske jedlo

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Domáca je jednoducho domáca. Tá chuť, nadýchanosť aj trvanlivosť domácich výrobkov je nezameniteľná a neporovnateľná s kupovanými. Nasledujúci recept na domácu knedľu zo špaldovej múky a ovsených vločiek vám zaberiem cca 100 minút. Veríme, že sa vám podarí a spestrí váš receptár.

Kroky

1
Hotovo

Najprv si urobíme kvások. Mlieko, voda, cukor a rozdrobené droždie. Necháme cca 10 min vykysnúť.

2
Hotovo

Múku si zmiešame so soľou, do stredu pridáme vajce a vykysnutý kvások. Ingrediencie zamiešame a necháme postáť 10 min, aby sa tekutiny vsiakli. Vypracujeme cesto, pomúčime ho, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 30 minút. Musí zdvojnásobiť objem. Ak chceme dvojfarebný knedľu, pred vy kysnutím si cesto rozdelíme na polovicu a do jednej polky pridáme asi 1 čl kurkumy. Zapracujeme do cesta a oba bochníky dáme vykysnúť.

3
Hotovo

Keď je vy kysnuté, ešte raz ho poprekladáme (ako obálku), vytvarujeme do tvaru knedle, prikryjeme a necháme ešte 10 min pod kysnúť. Ak robíme dvojfarebný, obe časti si vyvaľkáme do obdĺžnika, na spodok položíme biele cesto, na to položíme žlté cesto a zrolujeme dokopy. Kraje zahneme a necháme 10 min pod kysnúť.

4
Hotovo

V parnom hrnci si necháme zovrieť vodu, potrieme dno maslom, aby sa nám knedľa neprilepila, položíme knedľu a zavrieme. Paríme 20 min. Nikdy počas parenia neotvárame pokrievku, inak knedľa spľaskne. Po 20 minútach otvoríme pokrievku a rýchlo do knedle asi 5-6 krát pichneme špajdľou, aby sa uvoľnil vzduch.

5
Hotovo

Knedľu vyberieme a servírujeme.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Domáci cviklový chlieb s vlašskými orechmi
Ďalší
Špenátová roláda s domácou lučinou
Predchádzajúci
Domáci cviklový chlieb s vlašskými orechmi
Ďalší
Špenátová roláda s domácou lučinou
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !