Špenátová roláda s domácou lučinou

Špenátová roláda s domácou lučinou

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
450 G Špenát mrazený
4 PL Śpaldová múka hladká
150 G Krémový tvaroh
1 BAL Losos údený
3 KS Vajíčka
100 G Pochúťková smotana
0.5 KS Mrkva
1 PL Parmezán strúhaný
1 KS Cesnak strúčik
4 KS Bazalka čerstvé listy
Muškátový orech mletý, podľa chuti
Bylinky rôzne druhy podľa chute, čerstvé
Soľ Himalájska

Výborná roláda zo špenátu.

Vlastnosti:
  • Vegetariánske jedlo

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Z nasledujúcich ingrediencií pripravíme jeden plech/jednu roládu. Chutná, sýta a na pohľad lákavá roláda zo špenátu s domácou krémovou lučinou. Obohatená o lososa, mrkvu a mix byliniek. Roláda je najlepšia, ak stihne “odstáť” v chladničke aspoň 2 hodiny.

Kroky

1
Hotovo

Príprava lúčiny:
Všetko čo potrebujete je tvaroh, smotana, gáza (tenká utierka) a sitko. Tvaroh a smotanu si zmiešame a pridáme soľ. Na sklenú nádobu si položíme sitko, na to gázu a na to pripravenú zmes. Gázu preložíme aj cez vrch zmesi, aby nám neobschla. Dáme do chladničky zvečera do rána, ideálne na 12 hodín. Zmes nám pustí prebytočnú šťavu a zostane kompaktná. Na druhý deň si ju dochutíme podľa chuti, v tomto prípade pridáme bylinky (pažítka, petržlenová vňať, medvedí cesnak) a prelisujeme 1 strúčik cesnaku.

2
Hotovo

Cesto pripravíme rýchlo a jednoducho. Rozmrazený špenát, žĺtka, parmezán, posekanú bazalku, špaldovú múku, muškátový oriešok a himalájsku soľ si ručne metličkou spojíme. Bielka si vyšľaháme so štipkou soli a opatrne primiešame do zmesi. Na plech si rozprestrieme papier na pečenie a naň vylejeme špenátovú hmotu. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov cca 12-15 min. Kontrolujeme špajdľou.

3
Hotovo

Na upečený korpus rolády rozprestrieme navlhčenú klasickú utierku, otočíme naopak, aby bola spodná časť hore. Odstránime papier na pečenie a zrolujeme. Necháme odpočívať do vychladnutia.

4
Hotovo

Roládu rozlorujeme, utierku odstránime a potrieme lučinou, postrúhame cca 1/2 mrkvy, navrstvíme lososa (resp. obľúbenú ingredienciu) a začneme rolovať. Pokrájame na mini rolky a servírujeme.

5
Hotovo

Roláda je najlepšia, ak stihne "odstáť" v chladničke aspoň 2 hodiny.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Špaldová knedľa
Ďalší
Kurací šalát s pečenou tekvicou
Predchádzajúci
Špaldová knedľa
Ďalší
Kurací šalát s pečenou tekvicou
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !