Ingrediencie
-
1 KS TekvicaHokkaido
-
1 KS Cibuľa
-
3 KS Cesnakstrúčiky
-
1 PL Śpaldová múkahladká, alebo mleté ovsené vločky
-
1 KS Vajíčka
-
80 G Tvrdý syrnastrúhaný Cheddar
-
1 PL Strúhanka
-
Bylinkyoregano, majorán
-
Morská soľpodľa chuti
-
Biele mleté koreniepodľa chuti
Inštrukcie
Klasické zemiakové placky, s obmenou jednej ingrediencie. Na prípravu placiek sa dá použiť rôzna zelenina. Tentokrát sme zemiaky zamenili za tekvicu, na zahustenie mleté ovsené vločky, alebo hladkú špaldovú múku. Z korenín oregano, majorán,morská soľ a biele mleté korenie. Vždy ich môžme dochutiť podľa vlastnej chuti a fantázie. Výborne chutia s dressingom – cesnakový, cviklový…
Kroky
1
Hotovo
|
Tekvicu Hokkaido očistíme, nakrájame na menšie kocky a postrúhame na jemno vo väčšej miske. |
2
Hotovo
|
Pridáme vajce, múku, na jemno nastrúhaný syr Cheddar. |
3
Hotovo
|
Potom pridáme na jemno pokrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, biele korenie, morskú soľ podľa chuti. |
4
Hotovo
|
Medzi poslednými ingredienciami pridáme koreniny podľa chuti, či už oregano alebo majorán. |
5
Hotovo
|
Hmotu dobre premiešame a zahustíme jemnými ovsenými vločkami alebo strúhankou, tak aby sme vytvorili hustejšie cesto. |
6
Hotovo
|
Na väčšej panvici si necháme zovrieť olej alebo bravčovú masť a opatrne naberačkou vkladáme cesto, ktoré v strede pritlačíme a rozotrieme do podoby placky. |