Tekvicové placky

Tekvicové placky

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1 KS Tekvica Hokkaido
1 KS Cibuľa
3 KS Cesnak strúčiky
1 PL Śpaldová múka hladká, alebo mleté ovsené vločky
1 KS Vajíčka
80 G Tvrdý syr nastrúhaný Cheddar
1 PL Strúhanka
Bylinky oregano, majorán
Morská soľ podľa chuti
Biele mleté korenie podľa chuti

Chrumkavé placky z tekvice

Vlastnosti:
  • Vegetariánske jedlo

Ingrediencie

Inštrukcie

Zdieľať

Klasické zemiakové placky, s obmenou jednej ingrediencie. Na prípravu placiek sa dá použiť rôzna zelenina. Tentokrát sme zemiaky zamenili za tekvicu, na zahustenie mleté ovsené vločky, alebo hladkú špaldovú múku. Z korenín oregano, majorán,morská soľ a biele mleté korenie. Vždy ich môžme dochutiť podľa vlastnej chuti a fantázie. Výborne chutia s dressingom – cesnakový, cviklový…

Kroky

1
Hotovo

Tekvicu Hokkaido očistíme, nakrájame na menšie kocky a postrúhame na jemno vo väčšej miske.

2
Hotovo

Pridáme vajce, múku, na jemno nastrúhaný syr Cheddar.

3
Hotovo

Potom pridáme na jemno pokrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, biele korenie, morskú soľ podľa chuti.

4
Hotovo

Medzi poslednými ingredienciami pridáme koreniny podľa chuti, či už oregano alebo majorán.

5
Hotovo

Hmotu dobre premiešame a zahustíme jemnými ovsenými vločkami alebo strúhankou, tak aby sme vytvorili hustejšie cesto.

6
Hotovo

Na väčšej panvici si necháme zovrieť olej alebo bravčovú masť a opatrne naberačkou vkladáme cesto, ktoré v strede pritlačíme a rozotrieme do podoby placky.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Torta so škoricovým krémom a karamelizovanými hruškami
Ďalší
Vanilková ovsená kaša s jablkami a mandľami
Predchádzajúci
Torta so škoricovým krémom a karamelizovanými hruškami
Ďalší
Vanilková ovsená kaša s jablkami a mandľami
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !