Ingrediencie
-
250 G Ryžadlho-zrnná
-
400 G Lososbez kože
-
3 KS Cesnakstrúčiky
-
1 KS Zázvor2 cm kúsok
-
150 G Hráškové strukycukrové
-
1 KS Kaleráb
-
200 G Mrkva
-
1.5 PL Kari pasta
-
250 ML Kokosové mlieko
-
150 ML Zeleninový vývar
-
1.5 PL Sójová omáčka
-
1 PL Citrónová šťava
-
4 PL Sójový olej
-
Hladká múkana posypanie
-
Biele mleté korenie
-
Soľpodľa chuti
-
Pažítkačínska na ozdobu
Inštrukcie
Thajská kuchyňa ukrýva rôzne aromatické vône a chute. Ak máte chuť na thajské jedlo, odporúčame vám skúsiť tento recept. Základom receptu je losos, chutná zelenina a ryža. Ak máte radi pikantnejšie, pridajte si štipku mletej čili papričky.
Kroky
1
Hotovo
|
Ryžu varíme v solenej vode asi 20 minút domäkka. Cesnak a zázvor ošúpeme, cesnak nakrájame na tenké plátky a zázvor nastrúhame. Hráškové struky očistíme a opláchneme. Mrkvu nakrájame na tenké rezance. Kaleráb očistíme, rozštvrtíme a nakrájame na tenké plátky. |
2
Hotovo
|
Lososa opláchneme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na kúsky. Posypeme korením a trochou múky. Opečieme na 2 PL oleja z oboch strán dozlata. Potom osolíme. |
3
Hotovo
|
Zvyšok oleja rozhorúčime vo veľkej panvici, pridáme cesnak a zázvor, krátko opečieme. |
4
Hotovo
|
Zamiešame karí pastu a spolu opekáme 2 až 3 minúty. Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme vývar a privedieme do varu. Zamiešame zeleninu a varíme asi 5 minút, kým trocha nezmäkne. |
5
Hotovo
|
Dochutíme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou a podávame s ryžou a lososom, ozdobené pažítkou. |