• Domov
  • Dezerty
  • Torta so škoricovým krémom a karamelizovanými hruškami

Torta so škoricovým krémom a karamelizovanými hruškami

Torta so škoricovým krémom a karamelizovanými hruškami

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
Korpus
250 G Polohrubá múka
5 KS Vajíčka
1 KS Kypriaci prášok do perníka
250 G Kryštálový cukor
80 ML Mlieko plnotučné
80 ML Olej
3 PL Kakao
0.5 ĆL Soľ
Plnka
250 G Mascarpone
250 ML Smotana na šľahanie
1 KS Vaječný žltok
2 ĆL Škorica mletá
1 KS Vanilínový cukor
Príprava hrušiek
2 KS Hruška
80 G Krupicový cukor
30 G Vlašské orechy druh podľa chuti
1 KS Škorica celá
5 PL Voda
Ostatné
200 G Džem tekvicový, alebo iný podľa chuti

Aromatická jesenná torta.

Ingrediencie

  • Korpus

  • Plnka

  • Príprava hrušiek

  • Ostatné

Inštrukcie

Zdieľať

Luxusné spojenie škoricového krému a nadýchaného korenistého korpusu, korunované karamelizovanými hruškami a orieškami. Ak máte dostatok času a radi by ste skúsili niečo nové, odporúčame vám nasledujúci recept. Veríme, že si vás táto torta získa nielen na pohľad, ale i svojou arómou a chuťou. Pre štavnatejsie korpusy odporúčame pokvapkať rumom.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov a soli vyšľaháme polotuhý sneh. Potom postupne (po lyžiciach )pridáme cukor (100 g) a vyšľaháme dotuha.

2
Hotovo

Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom do peny, pridáme olej a prilejeme mlieko.

3
Hotovo

Suché pre osiate ingrediencie (múka, kakao, kypriaci prášok do perníka) jemne vmiešame k žĺtkovej zmesi a postupne, zľahka pridáme sneh.

4
Hotovo

Cesto vlejeme do tortovej formy, ktorú sme si vymazali maslom a vysypali múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 45 minút.

5
Hotovo

Medzitým si pripravíme plnku: Žĺtok si vyšľaháme s cukrom, pridáme škoricu, smotanu a spolu s mascarpone vyšľaháme na nadýchaný krém.

6
Hotovo

Vyhladnutý korpus prerežeme vodorovne na 3 rovnaké časti.

7
Hotovo

Spodnú časť cesta potrieme tekvicovým džemom a nanesieme krém. Na krém uložíme ďalšiu časť cesta, ktorú potrieme opäť džemom a postup zopakujeme aj tretíkrát. Všetko odložíme do chladu aspoň na dve hodiny.

8
Hotovo

Na záver tortu ozdobíme karamelizovanými hruškami. Cukor necháme skaramelizovať, prilejeme trošku vody. Do zlatistého karamelu pridáme škoricu, očistené a pre polené hrušky spolu s po sekanými orechmi. Zmes chvíľku povaríme a aranžujeme na vrch torty tak, aby nám karamel stekal (kde-tu) po stranách torty.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Kozarova polievka
Ďalší
Tekvicové placky
Predchádzajúci
Kozarova polievka
Ďalší
Tekvicové placky
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !