• Domov
  • Pizza
  • Tuniakovo – avokádová pizza so strateným vajíčkom

Tuniakovo – avokádová pizza so strateným vajíčkom

  • Zdieľať
  • 30 minút
  • Porcie 2
  • Pokročilý
  • 180 stupňov
Tuniakovo – avokádová pizza so strateným vajíčkom

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
150 G Tuniak vo vlastnej šťave
3 PL Cícerova múka
3 PL Voda
2 KS Vajíčka
Morská soľ štipka
Čierne korenie mleté štipka
Obloha
1 KS Avokádo
1 KS Vajíčka
Čierne korenie mleté štipka
Sušené paradajky

Zdravá pizza s avokádom a tuniakom.

Ingrediencie

  • Obloha

Inštrukcie

Zdieľať

Výborná tuniakovo-avokádová pizza so strateným vajíčkom, s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov. Dajte si ju na raňajky, obed či večeru, najlepšie chutí čerstvá.

Kroky

1
Hotovo

V miske si zmiešame tuniaka zbaveného šťavy, 2 vajcia, vodu, cícerovú (alebo ľubovoľnú inú) múku, soľ a korenie.

2
Hotovo

Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej alebo olejom vymastenej tortovej formy (s priemerom zhruba 22cm). Cesto pečieme 15-20 minút na 180 stupňoch do zlatista.

3
Hotovo

V malej miske si vidličkou roztlačíme avokádo na kašu. Pridáme štipku mletého čierneho korenia. Avokádo rozotrieme na upečené pizza cesto.

4
Hotovo

Nakoniec si pripravíme stratené vajíčko. V menšom hrnci necháme prevrieť vodu a následne plameň znížime na minimum, aby voda ne-bublala. Vodu v hrnci si pomocou varešky rozvírime a vzápätí do nej vylejeme rozbité vajce. Takto ho necháme variť zhruba 4 minúty. Potom ho opatrne vyberieme z vody, položíme do stredu pizze a jemne prekrojíme. Pre najlepší efekt je odporúčané použiť čerstvé vajcia.

5
Hotovo

Na záver môžeme pizzu posypať sušenými paradajkami.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Nepečený banánovo-karamelový koláč (banoffee pie)
Ďalší
Polentový nákyp s baklažánom
Predchádzajúci
Nepečený banánovo-karamelový koláč (banoffee pie)
Ďalší
Polentový nákyp s baklažánom
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !