Ingrediencie
-
320 G Tuniakv konzerve
-
125 G Tavený syr (bambino)
-
2 KS Vajíčkana obaľovanie
-
Strúhankana obaľovanie
-
Petržlenová vňaťpodľa chuti
-
Limetkana ozdobu
Inštrukcie
Rýchly a chutný recept na prípravu výborných guličiek. Chrumkavá krusta prevoňaná petržlenovou vňaťou, ktorá v sebe ukrýva lahodnú tuniakovo-syrovú náplň.
Kroky
1
Hotovo
|
V miske si zmiešame tuniaka s taveným syrom. |
2
Hotovo
|
Na obaľovanie si pripravíme 2 misky - do jednej dáme vajíčka a rozšľaháme. Do druhej strúhanku s po sekanou petržlenovou vňaťou. |
3
Hotovo
|
Z tuniakovo-syrovej zmesi následne tvarujeme guličky (alebo iný tvar) a obaľujeme - najskôr v strúhanke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec opäť v strúhanke. |
4
Hotovo
|
V hlbšej panvici alebo hrnci rozhorúčime väčšie množstvo oleja, na ktorom následne vyprážame pripravené nugetky. |
5
Hotovo
|
Vypražené nugetky vyberáme a kladieme na papierové utierky - aby sme ich zbavili prebytočného oleja. |
6
Hotovo
|
Podávame s limetkou a prílohou podľa vlastnej chuti. |