Ingrediencie
-
200 G Cestovinydruh podľa chuti
-
160 G Tuniakv olivovom oleji
-
2 PL Zelené olivyalebo čierne bez kôstky
-
1 KS Citrónšťava+kôra
-
Bazalkačerstvá, podľa chuti
-
Čierne korenie mletépodľa chuti
-
Soľpodľa chuti
-
Tvrdý syrnastrúhaný
Inštrukcie
Spojenie lahodného tuniaka s osviežujúcim citrónom a chutnými olivami v týchto zapekaných cestovinách si vás zaručene získa.
Kroky
1
Hotovo
|
Cestoviny uvaríme vo vriacej solenej vode. |
2
Hotovo
|
Na panvicu si dáme citrónovú šťavu s kôrou a na nízkej teplote zahrievame. Pridáme trošku vody, v ktorej sa varili cestoviny a pokrájané olivy. Osolíme, okoreníme a všetko spolu dobre premiešame a krátko povaríme. |
3
Hotovo
|
Následne pridáme cestoviny a tuniaka aj s olejom. Premiešame a podľa chuti pridáme ešte posekanú bazalku. |
4
Hotovo
|
Pripravené cestoviny dáme do menšej zapekacej misy alebo rozdelíme do dvoch malých zapekacích misiek. Vrch bohato posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 5 až 10 minút. |