Ingrediencie
-
Fašírky
-
700 G Zemiak
-
50 G Tvrdý syrEidam strúhaný
-
4 PL Maslo
-
1 KS Vajíčka
-
4 PL Hladká múka
-
Soľštipka
-
Dusená kapusta
-
300 G Kyslá kapusta
-
1 KS Cibuľa
-
100 G Údená slaninaOravská napr.
-
Soľštipka
Inštrukcie
Ďalšie krásne jednoduché, domáce jedlo z troch obľúbených ingrediencií Slovákov. Ako vždy kombinácia zemiakov, kyslej kapusty a slaninky je jednoducho bezkonkurenčná.
Kroky
1
Hotovo
|
Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kocky, vložíme do hrnca, osolíme, zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka. |
2
Hotovo
|
Následne primiešame múku, na jemno nastrúhaný syr, podľa chuti dosolíme, a keď zemiaky trochu vychladnú, zapracujeme do nich aj celé vajíčko. |
3
Hotovo
|
Zo zmesi na pomúčenej doske pomocou dlaní tvarujeme kruhy s priemerom asi 7 cm a hrúbkou asi 1 cm. |
4
Hotovo
|
Zemiakové fašírky opekáme na troche rozpusteného masla a oleja do zlato hneda (zhruba 3 minúty každú stranu). Kto chce, môže fašírky opražiť napríklad aj na bravčovej masti. |
5
Hotovo
|
Na dusenú kapustu si premyjeme kyslú kapustu a necháme od kvápať. |
6
Hotovo
|
Medzitým na dne hrnca popražíme na drobné kocky nakrájanú slaninku. Keď bude dostatočne chrumkavá odoberieme ju z hrnca a na výpeku speníme nasekanú cibuľku. |
7
Hotovo
|
Na tanier potom servírujeme hrsť kapusty, horúce fašírky a všetko zasypeme chrumkavou slaninkou. |