Zemiakové fašírky s kapustou a slaninkou

Zemiakové fašírky s kapustou a slaninkou

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
Fašírky
700 G Zemiak
50 G Tvrdý syr Eidam strúhaný
4 PL Maslo
1 KS Vajíčka
4 PL Hladká múka
Soľ štipka
Dusená kapusta
300 G Kyslá kapusta
1 KS Cibuľa
100 G Údená slanina Oravská napr.
Soľ štipka

Sýte fašírky s kapustou a slaninkou.

Ingrediencie

  • Fašírky

  • Dusená kapusta

Inštrukcie

Zdieľať

Ďalšie krásne jednoduché, domáce jedlo z troch obľúbených ingrediencií Slovákov. Ako vždy kombinácia zemiakov, kyslej kapusty a slaninky je jednoducho bezkonkurenčná.

Kroky

1
Hotovo

Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kocky, vložíme do hrnca, osolíme, zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka.
Keď sú zemiaky mäkké, scedíme ich a pridáme maslo. Spolu premiešame a vidličkou ich popučíme na kašu.

2
Hotovo

Následne primiešame múku, na jemno nastrúhaný syr, podľa chuti dosolíme, a keď zemiaky trochu vychladnú, zapracujeme do nich aj celé vajíčko.

3
Hotovo

Zo zmesi na pomúčenej doske pomocou dlaní tvarujeme kruhy s priemerom asi 7 cm a hrúbkou asi 1 cm.

4
Hotovo

Zemiakové fašírky opekáme na troche rozpusteného masla a oleja do zlato hneda (zhruba 3 minúty každú stranu). Kto chce, môže fašírky opražiť napríklad aj na bravčovej masti.

5
Hotovo

Na dusenú kapustu si premyjeme kyslú kapustu a necháme od kvápať.

6
Hotovo

Medzitým na dne hrnca popražíme na drobné kocky nakrájanú slaninku. Keď bude dostatočne chrumkavá odoberieme ju z hrnca a na výpeku speníme nasekanú cibuľku.
Pridáme kapustu, zalejeme asi deci vody a dusíme do mäkka, prípadne dosolíme.

7
Hotovo

Na tanier potom servírujeme hrsť kapusty, horúce fašírky a všetko zasypeme chrumkavou slaninkou.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Orieškové snehové gule
Ďalší
Lahodná krémová polievka z batátov
Predchádzajúci
Orieškové snehové gule
Ďalší
Lahodná krémová polievka z batátov
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !