Zemiakové pirohy s hubovou plnkou

Zemiakové pirohy s hubovou plnkou

Zdieľajte recept na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete skopírovať a zdieľať túto adresu URL

Ingrediencie

Upraviť porcie:
Cesto
300 G Zemiak
500 G Polohrubá múka
1 KS Vajíčka
100 ML Voda vlažná
Soľ štipka
Plnka
250 G Hríby (dubáky, kozáky, kuriatka, šampiňóny...
100 G Údená slanina
1 KS Cibuľa
1 PL Bravčová masť
Čierne korenie mleté podľa chuti
Soľ podľa chuti
Na omastenie
2 PL Bravčová masť
1 KS Cibuľa

Sýte pirohy s hubovou plnkou.

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Na omastenie

Inštrukcie

Zdieľať

Z receptára našich prababičiek, babičiek. Známe pirohy plnené hubovou plnkou vás dokonale zasýtia. S opraženou cibuľkou na masti chutia najlepšie. Dochutiť si ich môžte podľa vlastnej chuti, zvyku. Trochou kyslej smotany, namiesto cibule pažítkou,alebo jarnou cibuľkou.

Kroky

1
Hotovo

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky, uvaríme v slanej vode do mäkka, scedíme a popučíme. Necháme bokom vychladnúť.

2
Hotovo

Na plnku si na masti opečieme na kocky nakrájanú slaninku, a keď bude do zlata pridáme nasekanú cibuľu.

3
Hotovo

Keď cibuľka zmäkne, pridáme nadrobno nakrájané huby a opekáme zhruba 5 minút. Potom odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť v panvici.

4
Hotovo

Pripravíme si cesto na pirohy: múku vysypeme na pracovnú doku a urobíme v nej jamku, do ktorej pridáme popučené zemiaky, celé vajce, vodu a štipku soli.

5
Hotovo

Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 až 5 mm a pomocou vykrajovačky na pirohy alebo pohára vykrajujeme kolieska až kým neminieme celé cesto.

6
Hotovo

Do stredu každého kruhu vložíme lyžičku plnky, cesto preložíme a dobre uzavrieme polkruh, aby sa počas varu neotvorili.

7
Hotovo

Pirohy nasypeme do vriacej slanej vody, a keď vyplávajú na povrch varíme ešte aspoň 7-8 minút.

8
Hotovo

Scedíme a omastíme cibuľkou upraženou na troche masti.




Komentáre:  


 
Predchádzajúci
Kuriatková polievka na kyslo
Ďalší
Racuchy – Poľské jablkové lievance
Predchádzajúci
Kuriatková polievka na kyslo
Ďalší
Racuchy – Poľské jablkové lievance
error: Upozornenie:
Obsah je chránený !